De tuin

Fijn dat U onze website hebt gevonden.                                        

In 1978 is ons huis gebouwd. In het begin was de tuin, zoals toen de mode was, voor het grootste gedeelte een heidetuin en gras. Al met al zo’n 1400 m².

Langzamerhand ging de heide er weer uit en zijn we begonnen met de grote opzet van de tuin. Met schade en schande werden we steeds wijzer.

Zo’n 30 jaar lang is Cor bezig met het kweken en vermeerderen van Helleborussen. Sinds 2006 zijn we sneeuwklokjes aan het verzamelen. We hebben daarvan nu meer dan 130 variëteiten. Maar ook rozen, Hydrangea’s en Hemerocallissen zijn belangrijk in de tuin.

U bent van harte welkom eens te komen kijken.

Border voor

In de voortuin, met een mooie Magnolia tripetala, ziet men al aan de naambordjes dat hier echte verzamelaars wonen. Zowel in de voortuin als in de zij- en achtertuin treft men een grote variatie aan sneeuwklokjes (meer dan 100 variëteiten) en helleborussen aan. In de achtertuin is de blikvanger een grote Cercidiphyllum japonicum. In een kasje wordt het hele jaar door gekweekt. Verder nog een schaduwgedeelte met bijzondere voorjaarsplanten en Hydrangea’s. Opzij van het huis meer dan 100 soorten Helleborus. Voor de liefhebber een absolute aanrader in het voorjaar.

In de zomer is er ondermeer een collectie Hemerocallis en een grote vasteplanten border te bewonderen.

  • Een prachtige voorjaarsimpressie, gemaakt door Arend van den Nieuwenhuizen, vindt u hier (de presentatie is 19 Mb groot, dus het kost even tijd om dit in te laden). Maar……. het is de moeite waard!
  • Op 21 maart 2023 was er een uitzending van BinnensteBuiten op TV waarin onze voorjaarstuin één van de items was. Gebruik daarvoor deze LINK.

Deze presentaties openen in een nieuw tabblad.

Laatste update: 22-11-2023